COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Tvarohový dort s hruškami

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Dokonalý dort s náplní připravenou z hrušek  a doplněný tvarohovo-smetanovou náplní

16 ks

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Tvarohový dort s hruškami

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

250 g hladká mouka
3 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 g mleté mandle
150 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
150 g máslo změkklé nebo margarín
3 ks vejce a 250g najemno nastrouhané karotky

Na tvarohovou náplň:

500 g tvaroh polotučný
5 PL citrónová šťáva (asi 1 1/2 citrónu)
100 g cukr
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
100 ml voda
500 g smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker

Na hruškový kompot:

O nás 500 g hrušky
1 balíček Dort-želé čiré Dr. Oetker
50 g cukr
250 ml Cider (Francouzské jablečné víno), nebo jablečné šťávy
2 PL citrónová šťáva (asi 1/2 citrónu)

Na ozdobení:

50 g mleté mandle
100 g smetana ke šlehání 33%

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, mandlemi, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín, vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Nakonec vmícháme nastrouhanou karotku. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 30 Minuty

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu kompotu oloupeme hrušky, zbavíme jádřinců, nakrájíme na větší kostky a pokapeme citrónovou šťávou. Dort-želé uvaříme s cukrem a ciderem podle návodu na obale. Přidáme hrušky, krátce povaříme a necháme vychladnout.

4

Na přípravu náplně v míse smícháme tvaroh s cukrem, šťávou a kůrou. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do tvarohové směsi. Smetanu vyšleháme se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do tuhnoucí směsi.

5

Korpus vyklopíme z formy, stáhneme papír na pečení a korpus jednou podélně rozřízneme. Spodní díl korpusu položíme na podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy. Z kompotu odebereme asi 5 PL a odložíme stranou. Zbylý kompot naneseme do formy a potřeme polovinou náplně. Zakryjeme vrchním dílem korpusu a potřeme zbylou náplní. Na povrchu vytvoříme pomocí lžíce prohlubně a do nich rozdělíme odložený kompot. Uložíme asi na 3 hodiny do chladničky tuhnout.

6

Na ozdobení vyšleháme smetanu dotuha. Dort uvolníme z formy, okraje dortu potřeme šlehačkou a ozdobíme mandlemi.

Nutriční hodnoty na recept Tvarohový dort s hruškami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1796kJ
429kcal
159kJ
38kcal
Tuky 22.65g 2.01g
Sacharidy 45.89g 4.08g
Bílkoviny 8.26g 0.73g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek