Flag

Valentýnské marcipánové srdce

asi 12 porcí
Středně obtížné
40
Pro všechny zamilované něco sladkého
Přísady
Příprava
Náš tip
Dort chutná nejlépe, pokud ho necháme 2 – 3 dny uležet (bez marcipánové dekorace).


Formu srdce můžete zakoupit v našem eshopu ZDE
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
forma ve tvaru srdce (Ø 25 cm)
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka (Ø 5 cm)

Přísady

Na těsto
2 baleníMuffiny s čokoládovými kousky Dr. Oetker
220 mlvoda
80 mlolej
2 ksvejce slepičí
Na náplň
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
3 PLcukr
400 mlmléko polotučné
Na ozdobení
1 baleníMarcipán Dr. Oetker
1 vrchovatá PLHolandské kakao Dr. Oetker
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Muffiny s čokoládovými kousky Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme směs na muffiny s vodou, olejem a vejcem podle návodu na obale. Rovnoměrně vmícháme čokoládové kousky (jsou součástí balení). Těsto nalijeme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Upečené srdce přeneseme na mřížku a necháme vychladnout. Odstraníme formu a dvakrát podélně rozřízneme.

3

Na náplň připravíme puding s cukrem a mlékem podle návodu na obalu. Ještě horký puding ihned naneseme na spodní korpus a rozetřeme. Vrchní korpus dobře přitiskneme a dort necháme nejméně 2 hodiny tuhnout.

4

Na ozdobení marcipán nejdříve obarvíme malým množstvím prosátého kakaa do světle hnědé barvy. Odebereme asi třetinu hmoty. Větší část hmoty obarvíme na tmavší odstín a opět odebereme jednu třetinu. Poslední třetinu obarvíme na tmavohnědou barvu. Každou třetinu marcipánové hmoty rozválíme mezi rozstřiženým mikrotenovým sáčkem pomocí válečku na tenký plát a pomocí formičky vykrájíme srdíčka. 

5

Polevu připravíme podle návodu na obale. Povrch a strany rovnoměrně potřeme polevou. Větší marcipánová srdíčka umístíme po obvodu dortu a lehce přitlačíme, zbytek srdíček dekorativně rozmístíme na povrch.

Náš tip

  • Dort chutná nejlépe, pokud ho necháme 2 – 3 dny uležet (bez marcipánové dekorace).


    Formu srdce můžete zakoupit v našem eshopu ZDE