COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Valentýnské marcipánové srdce

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pro všechny zamilované něco sladkého

asi 12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Valentýnské marcipánové srdce

Ještě potřebujeme:

forma ve tvaru srdce (Ø 22-24 cm)
formičku na vykrajování ve tvaru srdíčka (Ø 5 cm)

Na těsto:

1 balení Muffiny s čokoládovými kousky Dr. Oetker
110 ml voda
40 ml olej
1 ks vejce

Na náplň:

1 balení Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
3 PL cukr
400 ml mléko polotučné

Na ozdobení:

1 balení Marcipán Dr. Oetker
1 vrchovatá PL Holandské kakao Dr. Oetker
1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme směs na muffiny s vodou, olejem a vejcem podle návodu na obale. Rovnoměrně vmícháme čokoládové kousky (jsou součástí balení). Těsto nalijeme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 20 minut

2

Upečené srdce přeneseme na mřížku a necháme vychladnout. Odstraníme formu a dvakrát podélně rozřízneme.

3

Na náplň připravíme puding s cukrem a mlékem podle návodu na obalu. Polovinu horkého pudingu ihned naneseme na první korpus a rozetřeme. Položíme druhou část korpusu a rozetřeme druhou polovinu pudingu. Vrchní korpus dobře přitiskneme a dort uložíme nejméně na 2 hodiny ztuhnout.

4

Na ozdobení marcipán nejdříve obarvíme malým množstvím prosátého kakaa do světle hnědé barvy. Odebereme asi třetinu hmoty. Větší část hmoty obarvíme na tmavší odstín a opět odebereme jednu třetinu. Poslední třetinu obarvíme na tmavohnědou barvu. Každou třetinu marcipánové hmoty rozválíme mezi rozstřiženým mikrotenovým sáčkem pomocí válečku na tenký plát a pomocí formičky vykrájíme srdíčka (asi 5 cm). Zbytek hmoty opět prohněteme, vyválíme a vykrájíme menší srdíčka.

5

Polevu připravíme podle návodu na obale. Povrch a strany rovnoměrně potřeme polevou. Větší marcipánová srdíčka umístíme po obvodu dortu a lehce přitlačíme, zbytek srdíček dekorativně rozmístíme na povrch.

Nutriční hodnoty na recept Valentýnské marcipánové srdce

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1001 kJ
239 kcal
992 kJ
237 kcal
Tuky 13.02 g 12.89 g
Sacharidy 25.80 g 25.55 g
Bílkoviny 3.48 g 3.45 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek