COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Valentýnské marcipánové srdce

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pro všechny zamilované něco sladkého

O nás 12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Valentýnské marcipánové srdce

Ještě potřebujeme:

forma ve tvaru srdce (Ø 22-24 cm)
formičku na vykrajování ve tvaru srdíčka (Ø 5 cm)

Na těsto:

1 balení Muffiny s čokoládovými kousky Dr. Oetker
110 ml voda
40 ml olej
1 ks vejce

Na náplň:

1 balení Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
3 PL cukr
400 ml mléko polotučné

Na ozdobení:

1 balení Marcipán Dr. Oetker
1 vrchovatá PL Holandské kakao Dr. Oetker
1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme směs na muffiny s vodou, olejem a vejcem podle návodu na obale. Rovnoměrně vmícháme čokoládové kousky (jsou součástí balení). Těsto nalijeme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 20 Minuty

2

Upečené srdce přeneseme na mřížku a necháme vychladnout. Odstraníme formu a dvakrát podélně rozřízneme.

3

Na náplň připravíme puding s cukrem a mlékem podle návodu na obalu. Polovinu horkého pudingu ihned naneseme na první korpus a rozetřeme. Položíme druhou část korpusu a rozetřeme druhou polovinu pudingu. Vrchní korpus dobře přitiskneme a dort uložíme nejméně na 2 hodiny ztuhnout.

4

Na ozdobení marcipán nejdříve obarvíme malým množstvím prosátého kakaa do světle hnědé barvy. Odebereme asi třetinu hmoty. Větší část hmoty obarvíme na tmavší odstín a opět odebereme jednu třetinu. Poslední třetinu obarvíme na tmavohnědou barvu. Každou třetinu marcipánové hmoty rozválíme mezi rozstřiženým mikrotenovým sáčkem pomocí válečku na tenký plát a pomocí formičky vykrájíme srdíčka (asi 5 cm). Zbytek hmoty opět prohněteme, vyválíme a vykrájíme menší srdíčka.

5

Polevu připravíme podle návodu na obale. Povrch a strany rovnoměrně potřeme polevou. Větší marcipánová srdíčka umístíme po obvodu dortu a lehce přitlačíme, zbytek srdíček dekorativně rozmístíme na povrch.

Nutriční hodnoty na recept Valentýnské marcipánové srdce

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1001kJ
239kcal
992kJ
237kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek