
Valentýnské pokušení
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilínovým cukrem a kůrou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mléko, olej a mouku smíchanou s kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 190 °C
Teplota trouby s větrákem: 170 °C
Korpus necháme ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme.
Z korpusu vykrájíme srdíčka. Vždy dvě slepíme k sobě džemem.
Na krém vyšleháme Créme Olé s mlékem podle návodu na obale ale, jen pouze s 250 ml mléka. Krém naneseme do cukrářského sáčku a povrch srdíček nazdobíme.
Dozdobíme dekorem a uložíme do chladničky.
Související recepty

Ovocné řezy se zakysanou smetanou

Rakvičkové malinové košíčky

Maková roláda s borůvkami a limetkovým krémem

Kakaové bábovičky s pomerančem

Valentýnské marcipánové srdce

Vanilkovo – karamelový dort s jablky
