COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Valentýnské obálky

Potěšte své milované originálním sladkým dárečkem připraveným s Vanilínovým cukrem Dr. Oetker.

O nás 18 kusů

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Valentýnské obálky

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka

Na těsto:

250 g mouka polohrubá
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 g tvaroh polotučný
250 g máslo změklé

Na náplň:

250 g džem malinový nebo jahodový

Na potření:

1 ks vejce

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s vanilínovým cukrem. Přidáme tvaroh a máslo a ručně vypracujeme na hladké těsto.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 4 mm. Z plátu pomocí ostrého nože nebo rádýlka nakrájíme čtverečky 10 x 10 cm, které potřeme džemem. Na třech stranách přeložíme rohy do tvaru obálek. Ze zbytku těsta vykrájíme malá srdíčka, která položíme na střed obálky. Opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.

3

Na potření rozšleháme vejce a pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme povrch obálek. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 15 Minuty

4

Obálky necháme vychladnout. Poté můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Valentýnské obálky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 858kJ
205kcal
1432kJ
342kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek