COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Valentýnské obálky

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Potěšte své milované originálním sladkým dárečkem připraveným s Vanilínovým cukrem Dr. Oetker.

asi 18 kusů

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Valentýnské obálky

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka

Na těsto:

250 g mouka polohrubá
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 g tvaroh polotučný
250 g máslo změklé

Na náplň:

250 g džem malinový nebo jahodový

Na potření:

1 ks vejce

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s vanilínovým cukrem. Přidáme tvaroh a máslo a ručně vypracujeme na hladké těsto.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 4 mm. Z plátu pomocí ostrého nože nebo rádýlka nakrájíme čtverečky 10 x 10 cm, které potřeme džemem. Na třech stranách přeložíme rohy do tvaru obálek. Ze zbytku těsta vykrájíme malá srdíčka, která položíme na střed obálky. Opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.

3

Na potření rozšleháme vejce a pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme povrch obálek. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 15 minut

4

Obálky necháme vychladnout. Poté můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Valentýnské obálky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 858 kJ
205 kcal
1432 kJ
342 kcal
Tuky 12.51 g 20.84 g
Sacharidy 20.32 g 33.87 g
Bílkoviny 3.42 g 5.70 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek