Flag

Valentýnské pokušení

asi 4 - 5 porcí
Středně obtížné
40
Romantické srdce ke každé příležitosti, kterým uděláte radost. Pro ni i pro něj s Dekor mixem růžovým a modrým Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
2 ksvejce slepičí
60 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
50 mlmléko polotučné
50 mlolej
90 ghladká mouka
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na potření
4 - 5 PLdžem jahodový
Na krém
1 balíčekCrème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
250 mlmléko polotučné studené
Na ozdobení
Dekor mix modrý Dr. Oetker
Dekor mix růžový Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení (20 x 30 cm)
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Dekor mix modrý Dr. Oetker
Picture - Dekor mix růžový Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilínovým cukrem a kůrou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mléko, olej a mouku smíchanou s kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

2

Korpus necháme ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme.

3

Z korpusu vykrájíme srdíčka. Vždy dvě slepíme k sobě džemem.

4

Na krém vyšleháme Créme Olé s mlékem podle návodu na obale ale, jen pouze s 250 ml mléka. Krém naneseme do cukrářského sáčku a povrch srdíček nazdobíme.

5

Dozdobíme dekorem a uložíme do chladničky.