Broskve očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce. Přidáme Pektin smíchaný s 2 PL cukru a přivedeme k varu. Poté odstavíme a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme zbylý cukr, kyselinu a prosecco a vaříme ještě 5 minut. Hotový džem nalijeme do důkladně čistých sklenic, uzavřeme víčkem a otočíme dnem nahoru. Po asi 10 minutách otočíme zpět a necháme vychladnout.
Celý recept naleznete ZDE.
V míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme máslo a vodu a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na hodinu do chladničky.
V míse vyšleháme tvaroh s cukrem, vanilínovým cukrem a vejcem šlehačem dohladka.
Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na kruh o ø 30 cm. Potřeme broskvovým džemem. Na džem naneseme tvarohovou náplň tak, že necháme asi 3 cm volné okraje. Broskve nakrájené na plátky naneseme na náplň. Okraje přehneme směrem dovnitř a pomocí mašlovačky je potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 50 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Vyjmeme z trouby a necháme při pokojové teplotě zcela vychladnout. Poté vložíme minimálně na 2 hodiny do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení