
Fit opilý Isidor
Přísady
Příprava:
Žloutky vymícháme s cukrem do pěny. Vmícháme také jogurt nebo smetanu, vanilkovou pastu a potom po částech zapracujeme zvlášť promíchané sypké přísady – vločky, ořechy, kakao a kypřicí prášek. Nakonec stěrkou opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Dno plechu vyložíme papírem na pečení, boky potřeme máslem a vlijeme těsto. Zarovnáme a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 20 minut.
Doba pečení: asi 20 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 180 °C
Upečené těsto necháme vychladnout, vyklopíme a stáhneme z něj papír. Natřeme džemem. V míse smícháme všechny suroviny na ořechovou vrstvu a rovnoměrně ji rozetřeme na koláč.
Pudingy uvaříme podle návodu s oslazeným mlékem. Puding bude hustší, proto pečlivě mícháme. Po uvaření odstavíme a mícháme, dokud částečně nevychladne. Do ještě teplého pudingu vmícháme máslo a dáme do chladničky. Ztuhlý krém natřeme na dezert a dáme opět ztuhnout.
Vrchní čokoládová vrstva může být klasická ganache z čokolády a šlehačky, ale my dáváme přednost polevě z čokolády, kterou rozpustíme nad parou s trochou tuku, i když se hůř krájí. Chce to trochu trpělivosti, nůž si namáčet do horké vody, nejprve přiložit na polevu a až potom udělat řez, jinak poleva popraská.
Související recepty

Čokoládové dortíčky

Svěží ananasový dort

Růže v košíčku

Ananasové VEGA řezy

Exotické mini větrníky

Františky s duo polevou
