COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vanilková tapioka s meruňkovým želé

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Bezlepkový dezert s meruňkovým želé a voňavou vanilkou.

asi 6 porcí

snadná příprava 10 minut

Přísady

Přísady

na recept Vanilková tapioka s meruňkovým želé

Přísady:

50 g tapiokové perly
1,5 sklenice voda
300 ml mléko polotučné
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
2 KL cukr třtinový

Na želé:

230 g kompot meruňkový (po odkapání)
250 ml šťáva z kompotu (případně doplněné vodou)
0,25 KL skořice mletá
0,5 KL Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 KL rum
1 balíček Dort-želé žluté Dr. Oetker
2 zarovnaná PL cukr třtinový

Na ozdobu:

kůra z chemicky neošetřené limetky
1 zarovnaná PL cukr třtinový

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér
6 ks dezertní poháry
hmoždíř

preparation

příprava

1

Na přípravu tapioky smícháme perly v kastrůlku s vodou a necháme je asi 2 hodiny nabobtnat. Postupně přiléváme mléko a povaříme do změknutí tapioky. Ke konci ochutíme pastou a cukrem. Hotovou tapioku rozdělíme do pohárů.

2

Na přípravu želé kompot necháme odkapat a šťávu přitom zachytíme a doplníme vodou do 250 ml. Meruňky zbavíme slupky a pomocí ponorného mixéru je rozmixujeme. Ochutíme skořicí, vanilkou a rumem. Dort- želé připravíme se šťávou a cukrem podle návodu na obale a vmícháme do meruňkového pyré.  Hotové želé rozdělíme do pohárů na tapioku a necháme vychladnout.

3

Na ozdobení kůru z limetky s cukrem utřeme v hmoždíři a posypeme jí vršek meruňkové tapioky.

Nutriční hodnoty na recept Vanilková tapioka s meruňkovým želé

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 519 kJ
124 kcal
243 kJ
58 kcal
Tuky 0.79 g 0.37 g
Sacharidy 27.10 g 12.72 g
Bílkoviny 1.90 g 0.89 g