Flag

Vanilkové podvodnice

asi 100 kusů
Jednoduché
150
Křehké voňavé cukroví s Vanilkovým cukrem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Skladujeme v uzavřené dóze při pokojové teplotě.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
špetkasůl
1 PLcukr
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
250 gmáslo změklé
1 ksvejce slepičí
3 PLmléko polotučné vlažné
Na obalení
200 gmoučkový cukr
2 balíčkyVanilkový cukr Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
formičky na vykrajování
plech na pečení
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme cukr, droždí, máslo, vejce a mléko a vypracujeme na hladké těsto. Těsto zalijeme studenou vodou a vložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

2

Těsto vyjmeme z vody a osušíme. Na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 4-5 mm a pomocí formiček vykrájíme různé tvary, které přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 7 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Necháme krátce vychladnout. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovými cukry.

Náš tip

  • Skladujeme v uzavřené dóze při pokojové teplotě.