COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vanilkovo – karamelový dort s jablky

(0)
5 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Jesenný dort s jablečnou a krémovou náplní ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Jedinečná chuťová kombinace!

O nás 12 porcí

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Vanilkovo – karamelový dort s jablky

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

100 g máslo změklé
200 g cukr
100 g cukr třtinový
3 ks vejce
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
1 zarovnaná KL skořice mletá
2 KL ocet
250 ml kefír ové mléko
260 g hladká mouka
2 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
800 ml mléko polotučné
60 g cukr
120 g máslo změklé

Na jablečnou náplň:

650 g jablka (oloupaná a nakrájená na plátky)
citrónová šťáva z 1 citrónu
120 g cukr třtinový
3 zarovnaná KL skořice mletá
25 g máslo

Na karamel:

200 g cukr
90 g máslo
1 zarovnaná KL sůl
125 ml smetana ke šlehání 33%

Na ozdobení:

50 g ořechy vlašské nasekané

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem a třtinovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme vejce, vanilkovou pastu, skořici, ocet a kefírové mléko a krátce vyšleháme. Poté přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 40 Minuty

2

Korpus necháme vychladnout. Poté korpus vyjmeme z formy a 2 x ho podélně rozřízneme. Spodní díl korpusu položíme na podnos a kolem připevníme očištěný okraj formy.

3

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale a za občasného zamíchání ho necháme vychladnout. Poté přidáme máslo a vyšleháme dohladka.

4

Na přípravu jablečné náplně vložíme jablka do hrnce. Přidáme šťávu, cukr smíchaný se skořicí a máslo a na mírném stupni za občasného zamíchání povaříme asi 20 minut. Poté odstavíme a necháme vychladnout.

5

Na přípravu karamelu v hrnci rozpustíme na mírném stupni cukr. Přidáme máslo, opatrně přiléváme smetanu a asi minutu mícháme dohladka.

6

Na spodní díl korpusu naneseme třetinu karamelu a rozetřeme. Na karamel naneseme třetinu jablečné náplně. Naneseme polovinu náplně a zakryjeme druhým dílem korpusu a pokračujeme stejně jako u spodního korpusu. Zakryjeme posledním dílem korpusu, potřeme zbytkem karamelu a naneseme jablka.

7

Povrch dortu nazdobíme nasekanými ořechy.

Nutriční hodnoty na recept Vanilkovo – karamelový dort s jablky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2772kJ
662kcal
976kJ
233kcal
Tuky 32.89g 11.58g
Sacharidy 85.58g 30.13g
Bílkoviny 8.85g 3.12g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek