Flag

Vanilkový cheesecake s borůvkovým přelivem

asi 12 porcí
Středně obtížné
90
Chuťově dokonalý pečený cheesecake s Vanilkou mletou Dr. Oetker a úžasnou borůvkovou tečkou uspokojí Vaše chutě.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
150 gmáslové sušenky rozdrcené
100 gořechy lískové mleté
1 balíčekČokoládové kousky Dr. Oetker
140 gmáslo rozpuštěné
Na náplň
600 gsmetanový sýr
250 gmascarpone
200 gcukr
30 gGustin bez lepku Dr. Oetker
2 KLVanilka mletá Dr. Oetker
3 ksvejce
Na ozdobení
300 gborůvky
citrónová šťáva z 1 citrónu
30 gcukr
50 mlvoda
20 gGustin bez lepku Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 24 cm)
Picture - Čokoládové kousky Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Vanilka mletá Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
1

Na přípravu korpusu v míse smícháme nadrcené sušenky s ořechy a čokoládovými kousky. Přidáme máslo a propracujeme. Naneseme na dno formy vyložené papírem na pečení a přimáčkneme.

2

Na přípravu náplně v míse vyšleháme smetanový sýr s mascarpone, cukrem, škrobem, vanilkou a vejci šlehačem dohladka. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 50 - 60 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

3

Cheesecake necháme vychladnout.

4

Do kastrůlku vložíme očištěné borůvky. Přidáme šťávu a cukr. Ve vodě rozmícháme škrob a nalijeme k borůvkám. Za stálého míchání krátce povaříme do zhoustnutí. Nalijeme na povrch koláče a necháme zatuhnout.