Flag

Vanilkovo - ovocná Charlotta bez pečení

asi 12 porcí
Jednoduché
40
Oblíbený nepečený ovocný dort z piškotů a lahodného vanilkového krému ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Vypadá krásně, chutí úžasně!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 20 cm)

Přísady

Na korpus
200 gcukrářské piškoty (2 balíčky)
120 gpiškoty dětské kulaté
3 PLmandlový likér (např. Amaretto)
Na náplň
1 balíčekŽelatina v plátcích Dr. Oetker
3 PLvoda
2 baleníZlatý klas Dr. Oetker
700 mlmléko polotučné
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
100 gčokoláda bílá
250 gtvaroh polotučný
500 gsměs lesní ovoce (maliny, ostružiny, borůvky, jahody)
Na ozdobení
300 govoce drobné na ozdobení
stužka barevná
Picture - Želatina v plátcích Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Po celém vnitřním okraji naskládáme cukrářské piškoty. Na dno formy naneseme dětské piškoty, které pokapeme mandlovým likérem.

2

Na přípravu náplně necháme želatinu s vodou nabobtnat podle návodu na obale. Uvaříme Zlatý klas s mlékem a vanilkovým cukrem podle návodu na obale. Do horké směsi nalámeme čokoládu a za stálého míchání necháme rozpustit. Vmícháme vymačkanou želatinu a necháme rozpustit a poté vmícháme tvaroh. Třetinu náplně naneseme na piškoty a uhladíme. Naneseme třetinu ovoce a znovu náplň. Opět ovoce, náplň a na povrch naneseme zbytek ovoce. Uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky ztuhnout.

3

Před podáváním odstraníme okraj dortové formy, kolem cukrářských piškotů převážeme stužku a dozdobíme květinami.