COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční bábovka

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Sváteční bábovka pro celou rodinu. Připravená z celozrnné mouky, Kypřicího prášku do perníku Dr. Oetker a ozdobená Polevou mléčnou Dr. Oetker. Prostě neodolatelná!

asi 16 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční bábovka

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

3 ks bílek
3 ks žloutek
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 ml olej
100 ml voda
2 PL med tekutý
100 g mouka polohrubá
50 g mouka celozrnná
1 balíček Kypřicí prášek do perníku Dr. Oetker
1 zarovnaná KL skořice

Na ozdobení:

1 balíček Poleva mléčná Dr. Oetker
50 g mandle nasekané

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme olej, vodu a med. Přidáme obě mouky smíchané s kypřicím práškem do perníku a skořici a zlehka ručně vymícháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Postupně vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: asi 50 minut

2

Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.

3

Na ozdobení připravíme polevu podle návodu na obale a povrch bábovky polijeme. Dozdobíme nasekanými mandlemi a necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční bábovka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 816 kJ
195 kcal
1775 kJ
424 kcal
Tuky 10.85 g 23.59 g
Sacharidy 23.35 g 50.75 g
Bílkoviny 1.82 g 3.96 g