Flag

Vánoční bábovka

asi 16 porcí
Jednoduché
80
Sváteční bábovka pro celou rodinu. Připravená z celozrnné mouky, Kypřicího prášku do perníku Dr. Oetker a ozdobená Polevou mléčnou Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
3 ksbílek
3 ksžloutek
150 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
100 mlolej
100 mlvoda
2 PLmed tekutý
100 gmouka polohrubá
50 gmouka celozrnná
1 balíčekKypřicí prášek do perníku Dr. Oetker
1 zarovnaná KLskořice
Na ozdobení
1 balíčekPoleva mléčná Dr. Oetker
50 gmandle nasekané
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač
Backspray Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do perníku Dr. Oetker
Picture - Poleva mléčná Dr. Oetker
Picture - Backspray Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme olej, vodu a med. Přidáme obě mouky smíchané s kypřicím práškem do perníku a skořici a zlehka ručně vymícháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto naneseme do formy vystříkané Backsprayem podle návodu na obale. Postupně vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 50 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.

3

Na ozdobení připravíme polevu podle návodu na obale a povrch bábovky polijeme. Dozdobíme nasekanými mandlemi a necháme zatuhnout.