COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční poleno s mandarinkami

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Luxusní dezert jako z francouzské cukrárny.

8 porcí

pro zkušené 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční poleno s mandarinkami

Na náplň:

2 ks mandarinkový kompot (175 g)
1 plátek Želatina v plátcích Dr. Oetker
100 ml šťáva z kompotu

Na krokant:

80 g čokoláda mléčná
150 g lískooříškový krém
120 g ořechy nasekané opražené (lískové, vlašské, kešu, para)

Na sušenku:

60 g mandlová moučka
60 g moučkový cukr
10 g hladká mouka
kůra z 2 chemicky neošetřených mandarinek
2 ks vejce
2 ks bílek

Na pěnu:

400 g čokoláda mléčná
300 ml smetana ke šlehání 33%
90 ml mléko polotučné
100 ml smetana ke šlehání 33%
2 ks žloutek
20 g cukr
100 ml smetana ke šlehání 33%

Na ozdobení:

mandarinky
brusinky
ořechy nasekané

Ještě potřebujeme:

forma na srnčí hřbet (30 x 10 cm)
elektrický ruční šlehač
plech na pečení (20 x 30 cm)
forma nebo rámeček (10 x 30 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu náplně necháme na sítku odkapat kompot a šťávu přitom zachytíme. Želatinu necháme ve šťávě nabobtnat a rozpustit podle návodu na obale. Přidáme odkapané mandarinky, odstavíme a necháme ztuhnout.

2

Na přípravu krokantu nalámeme čokoládu do kastrůlku a ve vodní lázni ji rozpustíme. Odstavíme a vmícháme lískooříškovou pomazánku a ořechy. Krokant nalijeme do formy nebo rámečku vyloženým papírem na pečení a uhladíme. Vložíme asi na hodinu do mrazáku ztuhnout.

3

Na přípravu sušenky v míse smícháme mandlovou moučku s cukrem, moukou a kůrou. Přidáme žloutky. Z bílků vyšleháme elektrickým ručním šlehačem tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do směsi.  Těsto naneseme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: 10 Minuty

4

Sušenku necháme vychladnout.

5

Na přípravu pěny čokoládu nalámeme do kastrůlku, ve vodní lázni ji rozpustíme a odstavíme. V míse vyšleháme smetanu (300 ml) elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V kastrůlku zahřejeme mléko a se smetanou (100 ml). V míse vyšleháme žloutky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přilijeme mléko se smetanou a krátce vyšleháme. Poté nalijeme zpět do kastrůlku a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Poté vmícháme do rozpuštěné čokolády a vymícháme dohladka. Směs přelijeme do vyšší nádoby, přilijeme smetanu (100 ml) a metličkou vymícháme. Nakonec zlehka vmícháme vyšlehanou šlehačku.

6

Do formy vyložené potravinářskou fólií naneseme ¾ čokoládové pěny. Do středu naneseme náplň z mandarinek a zakryjeme sušenkou. Poté naneseme zbytek pěny a zakončíme krokantem. Formu vložíme minimálně na 5 hodin do chladničky.

7

Dezert vyklopíme z formy na podnos, stáhneme potravinářskou fólii a dozdobíme mandarinkami, brusinkami a ořechy.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční poleno s mandarinkami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 3437kJ
821kcal
1419kJ
339kcal
Tuky 57.69g 23.84g
Sacharidy 62.94g 26.01g
Bílkoviny 12.27g 5.07g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek