COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční štola s oříšky a mandlemi

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Ozdobte svůj sváteční stůl vánoční štolou s oříšky, Perníkovým kořením a Vanilkovou pastou Dr. Oetker.

asi 20 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční štola s oříšky a mandlemi

Na náplň:

200 g lískooříškový krém
200 g ořechy vlašské nahrubo nasekané

Na těsto:

400 g hladká mouka
100 g mandle strouhané
0,5 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
175 g cukr
1 zarovnaná KL Perníkové koření Dr. Oetker
1 zarovnaná KL skořice mletá
špetka sůl
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
250 g tvaroh polotučný
150 g máslo změklé
1 ks vejce

Na potření a posypání:

50 g máslo rozpuštěné
2 zarovnaná PL moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

plech na pečení

preparation

příprava

1

Na přípravu náplně v míse smícháme lískooříškovou pomazánku s ořechy.

2

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s mandlemi, kypřicím práškem, cukrem, kořením, skořicí a solí. Přidáme pastu, tvaroh, máslo a vejce a ručně vypracujeme na hladké těsto. Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta pomocí válečku plát 30 x 35 cm. Náplň stejnoměrně naneseme na plát těsta a necháme po stranách asi 3 cm volný okraj. Okraje přehneme k náplni a vytvoříme štolu. Štolu opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 60 minut

3

Horkou štolu potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky máslem, pocukrujeme a necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční štola s oříšky a mandlemi

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1457 kJ
348 kcal
1800 kJ
430 kcal
Tuky 21.35 g 26.36 g
Sacharidy 33.25 g 41.05 g
Bílkoviny 7.22 g 8.92 g