Flag

Vánoční štola s oříšky a mandlemi

asi 20 porcí
Jednoduché
100
Ozdobte svůj sváteční stůl vánoční štolou s oříšky, Perníkovým kořením a Vanilkovou pastou Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na náplň
200 glískooříškový krém
200 gořechy vlašské nahrubo nasekané
Na těsto
400 ghladká mouka
100 gmandle strouhané
0,5 baleníKypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
175 gcukr
1 zarovnaná KLPerníkové koření Dr. Oetker
1 zarovnaná KLskořice mletá
špetkasůl
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
250 gtvaroh polotučný
150 gmáslo změklé
1 ksvejce slepičí
Na potření a posypání
50 gmáslo rozpuštěné
2 zarovnané PLmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
plech na pečení
Picture - Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
Picture - Perníkové koření Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na přípravu náplně v míse smícháme lískooříškovou pomazánku s ořechy.

2

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s mandlemi, kypřicím práškem, cukrem, kořením, skořicí a solí. Přidáme pastu, tvaroh, máslo a vejce a ručně vypracujeme na hladké těsto. Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta pomocí válečku plát 30 x 35 cm. Náplň stejnoměrně naneseme na plát těsta a necháme po stranách asi 3 cm volný okraj. Okraje přehneme k náplni a vytvoříme štolu. Štolu opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Horkou štolu potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky máslem, pocukrujeme a necháme vychladnout.