COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční štola s oříšky a mandlemi

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Ozdobte svůj sváteční stůl vánoční štolou s oříšky, Perníkovým kořením a Vanilkovou pastou Dr. Oetker.

asi 20 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční štola s oříšky a mandlemi

Na náplň:

200 g lískooříškový krém
200 g ořechy vlašské nahrubo nasekané

Na těsto:

400 g hladká mouka
100 g mandle strouhané
0,5 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
175 g cukr
1 zarovnaná KL Perníkové koření Dr. Oetker
1 zarovnaná KL skořice mletá
špetka sůl
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
250 g tvaroh polotučný
150 g máslo změklé
1 ks vejce

Na potření a posypání:

50 g máslo rozpuštěné
2 zarovnaná PL moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

plech na pečení

preparation

příprava

1

Na přípravu náplně v míse smícháme lískooříškovou pomazánku s ořechy.

2

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s mandlemi, kypřicím práškem, cukrem, kořením, skořicí a solí. Přidáme pastu, tvaroh, máslo a vejce a ručně vypracujeme na hladké těsto. Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta pomocí válečku plát 30 x 35 cm. Náplň stejnoměrně naneseme na plát těsta a necháme po stranách asi 3 cm volný okraj. Okraje přehneme k náplni a vytvoříme štolu. Štolu opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 60 minut

3

Horkou štolu potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky máslem, pocukrujeme a necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční štola s oříšky a mandlemi

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1457 kJ
348 kcal
1800 kJ
430 kcal
Tuky 21.35 g 26.36 g
Sacharidy 33.25 g 41.05 g
Bílkoviny 7.22 g 8.92 g