COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční štrúdl s vanilkovou omáčkou

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Kombinace jablek, ořechů, brusinek a vůně Vanilkového lusku Dr. Oetker je v tomto štrúdlu neodolatelná. Pochutnat si na něm můžete nejen o Vánocích.

asi 8 porcí

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční štrúdl s vanilkovou omáčkou

Na těsto:

80 g hladká mouka
45 g ovesné vločky
0,5 KL skořice mletá
1 ks Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
125 g máslo změklé
125 g tvaroh tučný

Na náplň:

1 ks jablek (nakrájené na malé kousky)
1 zarovnaná KL skořice mletá
30 g cukr třtinový
1 balíček Třtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
50 g brusinky sušené
5 PL ořechy vlašské mleté
50 g mandlové plátky

Na omáčku:

125 ml mléko polotučné
4 zarovnaná PL březový cukr
špetka sůl
1 ks Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
2 ks žloutek
40 g máslo
1,5 PL rum

Ještě potřebujeme:

potravinářská folie
plech na pečení

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s vločkami, cukrem, solí a dření z lusku. Přidáme máslo a tvaroh a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

2

Na náplň v míse smícháme jablko se skořicí, třtinovými cukry a brusinkami.

3

Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát a posypeme mletými ořechy. Poté stejnoměrně na těsto naneseme náplň a posypeme mandlovými plátky. Na bocích asi 2 cm přehneme a těsto opatrně zarolujeme. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 30 minut

4

Štrúdl necháme vychladnout.

5

Na omáčku nalijeme 100 ml mléka do kastrůlku. Přidáme cukr, sůl a rozřízlý vanilkový lusk a přivedeme k varu. Odstraníme lusk.  Ve zbylém mléce rozmícháme žloutky a nalijeme do kastrůlku a povaříme do zhoustnutí. Poté odstavíme a vmícháme máslo a rum. Necháme zchladnout.

6

Podáváme s omáčkou.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční štrúdl s vanilkovou omáčkou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1189 kJ
284 kcal
1294 kJ
309 kcal
Tuky 19.88 g 21.61 g
Sacharidy 22.23 g 24.16 g
Bílkoviny 4.43 g 4.81 g