COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční věnec

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Krásný vánoční věnec ze Sněhového pečiva Dr. Oetker, který můžete použít jako jedlou dekoraci na adventní stůl.

1 ks

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční věnec

Na těsto:

1 balení Sněhové pečivo Dr. Oetker
100 ml voda studená

Na ozdobení:

granátové jablko
višně mražené
trochu moučkový cukr
rozmarýn (větvičky)

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
plech na pečení
cukrářský sáček s hladkou trubičkou

preparation

příprava

1

Na přípravu věnce v míse pečlivě vyšleháme směs s vodou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Cukrářský sáček naplníme těstem  a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme věnec. Vložíme do předehřáté trouby na 150 °C, teplotu ihned snížíme na 110 °C a sušíme.

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

Plynová trouba: 110 °C

Doba sušení: 90 minut

2

Troubu vypneme a věnec necháme v uzavřené troubě vychladnout.

3

Na ozdobení vyjmeme z granátového jablka jadýrka. Višně obalíme v moučkovém cukru a povrch věnce ozdobíme. Přidáme větvičky rozmarýnu.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční věnec

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 3299 kJ
788 kcal
925 kJ
221 kcal
Tuky 0.07 g 0.02 g
Sacharidy 188.98 g 53.08 g
Bílkoviny 8.30 g 2.33 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek