Flag

VEGA panna cotta s jahodovým želé

3 porce
Jednoduché
60
Veganská panna cotta s jahodovým želé s VEGA Gelem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Povrch dezertu můžeme dozdobit také toppingem nebo tekutým sladidlem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na dezert
400 mlkokosové mléko (v konzervě)
30 gcukr
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
1 zarovnaná KLVEGA Gel Dr. Oetker
Na želé
450 gjahody čerstvé nebo rozmrazené
50 mlvoda
30 gcukr
1 PLcitrónová šťáva
2 zarovnané KLVEGA Gel Dr. Oetker
Na ozdobení
50 gjahody čerstvé
Ještě potřebujeme
3 ksdezertní poháry
tyčový mixér
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na přípravu dezertu v kastrůlku smícháme kokosové mléko s cukrem a vanilkovou pastou. Do kokosové směsi přidáme VEGA Gel. Za stálého míchání přivedeme do varu a asi 1 minutu povaříme. Poté odstavíme a polovinu směsi rozdělíme do pohárů. Uložíme do chladničky ztuhnout. Druhou polovinu necháme na mírném ohni, aby byla stále teplá a nezačala tuhnout.

2

Na přípravu želé vložíme do kastrůlku jahody s vodou, cukrem a citrónovou šťávou. Pomocí tyčového mixéru vše rozmixujeme. Přidáme VEGA Gel a za stálého míchání povaříme asi 1 minutu. Poté polovinu želé naneseme na vychlazenou kokosovou vrstvu a dáme ztuhnout do chladničky. Na ztuhlé želé pak naneseme zbývající kokosovou směs a opět necháme ztuhnout v chladničce. Nakonec naneseme i zbylé želé.

3

Hotovou panna cottu před podáváním dozdobíme čerstvými nakrájenými jahodami.

Náš tip

  • Povrch dezertu můžeme dozdobit také toppingem nebo tekutým sladidlem.