COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Veganská Buddhova miska

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Barevná vitamínová bomba s Creme VEGA Dr. Oetker.

8 - 10 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Veganská Buddhova miska

Přísady:

125 g rýže směs dlouhozrnné a divoké
sůl
1 ks cizrna v plechovce (hmotnost po odkapání 265 g)
1 konzerva fazole červené (kidney) (hmotnost po odkapání 250 g)
1 ks baby ananas
100 g salát polníček
1 ks avokádo
1 ks jarní cibulka (svazek)
100 g červená řepa
1 vrchovatá PL sezamová semínka
200 g květák
2 PL olej např. olivový

Dresink:

2 balení Creme VEGA Dr. Oetker
2 KL olej např. olivový
4 KL agávový sirup
2 KL citrónová šťáva
sůl
pepř černý čerstvě mletý

preparation

příprava

1

Příprava

Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Cizrnu a fazole necháme v cedníku dobře odkapat. Ananas oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme střední tuhou část a dužinu nakrájíme na tenké plátky. Polníček přebereme, omyjeme a necháme okapat. Avokádo po délce překrojíme, odstraníme pecku a po délce nakrájíme na plátky. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky. Červenou řepu očistíme, nakrájíme na tenké plátky a krátce blanšírujeme ve vroucí vodě. Sezam opečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem bez tuku dozlatova. Květák očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olej a plátky květáku na něm z obou stran opečeme dozlatova.

2

Postup

Přísady na salát kromě sezamu po jednom naaranžujeme do velké mísy.

3

Dresink

Všechny přísady důkladně promícháme a dobře dochutíme. Dresinkem rovnoměrně polijeme zeleninu.

4

Na závěr posypeme sezamem.

Nutriční hodnoty na recept Veganská Buddhova miska

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 996 kJ
238 kcal
444 kJ
106 kcal
Tuky 14.29 g 6.38 g
Sacharidy 23.19 g 10.35 g
Bílkoviny 3.88 g 1.73 g