Flag

Velikonoční dort s vaječným likérem

asi 16 porcí
Středně obtížné
75
Nápaditý velikonoční moučník s trochou alkoholu, který vám zvedne náladu!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 gmáslo změklé
100 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
4 ksvejce slepičí
250 gmouka polohrubá
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
60 g100% Mák mletý Dr. Oetker
Na náplň
1 baleníKrémová náplň příchuť vaječný koňak Dr. Oetker
250 mlmléko polotučné
2 zarovnané PLmoučkový cukr
Na ozdobu
1 balíčekŠlehačka v prášku Dr. Oetker
150 mlmléko polotučné
75 mlvaječný likér
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
Picture - Šlehačka v prášku  Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Po jednom zašleháváme vejce. Mouku smíchanou s kypřicím práškem a mákem přidáme do směsi a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho vyjmeme z formy a podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně vyšleháme krémovou náplň s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Náplní potřeme spodní díl korpusu. Naneseme vrchní část korpusu a přitlačíme. Uložíme do chladničky minimálně na 2 hodiny ztuhnout.

4

Dort dozdobíme těsně před podáváním. Vyšleháme šlehačku s mlékem podle návodu na obale. Do cukrářského sáčku naneseme 1/3 šlehačky. Zbylou šlehačkou potřeme povrch a okraje dortu. Na povrchu zdobícím sáčkem vytvoříme vyšší obvody vajíček. Do nich nalijeme vaječný likér.