COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Velikonoční linecká vajíčka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Křehké linecké pečivo připravené z Bábovky Dr. Oetker ve velikonočním designu.

asi 15 - 20 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Velikonoční linecká vajíčka

Na těsto:

1 balení Bábovka Dr. Oetker
250 g máslo změklé
1 ks vejce
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker

Na slepení a posypání:

150 g džem meruňkový
50 g moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
formička na vykrajování ve tvaru vajíčka (ø asi 6 cm)
kulatá formička na vykrajování (Ø asi 1,5 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vsypeme do  mísy směs na Bábovku, přidáme máslo, vejce a citrónovou kůru  a ručně vypracujeme dohladka. Těsto necháme uležet asi 30 minut.

2

Z těsta vyválíme pomocí válečku na lehce pomoučněné pracovní ploše plát o tloušťce  3 mm. Z těsta vykrájíme vajíčka  a do poloviny vykrájíme kolečko. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 10 minut

3

Po vychladnutí slepíme vždy dvě vajíčka k sobě džemem a posypeme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Velikonoční linecká vajíčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1013 kJ
242 kcal
1532 kJ
366 kcal
Tuky 14.60 g 22.12 g
Sacharidy 26.03 g 39.44 g
Bílkoviny 2.16 g 3.27 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek