COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Velikonoční linecká vajíčka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Křehké linecké pečivo připravené z Bábovky Dr. Oetker ve velikonočním designu.

asi 15 - 20 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Velikonoční linecká vajíčka

Na těsto:

1 balení Bábovka Dr. Oetker
250 g máslo změklé
1 ks vejce
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker

Na slepení a posypání:

150 g džem meruňkový
50 g moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
formička na vykrajování ve tvaru vajíčka (ø asi 6 cm)
kulatá formička na vykrajování (Ø asi 1,5 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vsypeme do  mísy směs na Bábovku, přidáme máslo, vejce a citrónovou kůru  a ručně vypracujeme dohladka. Těsto necháme uležet asi 30 minut.

2

Z těsta vyválíme pomocí válečku na lehce pomoučněné pracovní ploše plát o tloušťce  3 mm. Z těsta vykrájíme vajíčka  a do poloviny vykrájíme kolečko. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 10 minut

3

Po vychladnutí slepíme vždy dvě vajíčka k sobě džemem a posypeme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Velikonoční linecká vajíčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1013 kJ
242 kcal
1532 kJ
366 kcal
Tuky 14.60 g 22.12 g
Sacharidy 26.03 g 39.44 g
Bílkoviny 2.16 g 3.27 g