COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Velikonoční mazanec

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Patří na každý velikonoční stůl

1 mazanec

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Velikonoční mazanec

Na těsto:

1 balení Buchty Dr. Oetker
150 g máslo nebo margarínu rozpuštěného a zchladlého
200 ml mléko polotučné vlažného
0,5 KL Aroma rumové Dr. Oetker nebo 2 PL rumu
trochu rozinky nebo sekaných oříšků, mandlí, kandovaného ovoce podle chuti

Na ozdobení:

1 ks vejce rozšlehané
25 g mandle sekaných

Ještě potřebujeme:

plech na pečení

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta přidáme do směsi na Buchty: máslo nebo margarín, mléko, aroma nebo rum, rozinky, oříšky a kandované ovoce. Těsto připravíme podle návodu na obale a dáme na teplé místo na 45 až 60 minut vykynout.

2

Vykynuté těsto vyklopíme na vál a zpracujeme mazanec, který položíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme na teplém místě ještě 20 minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a ve středu ostrým nožem nakrojíme do kříže. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 25 minut

Nutriční hodnoty na recept Velikonoční mazanec

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 12900 kJ
3081 kcal
1365 kJ
326 kcal
Tuky 219.73 g 23.23 g
Sacharidy 229.34 g 24.24 g
Bílkoviny 50.51 g 5.34 g