COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Velikonoční miminka

originální

O nás 12 ks

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Velikonoční miminka

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
mašlovačka

Na těsto:

500 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
80 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 ml mléko polotučné vlažné
100 g máslo rozpustěné nebo margarín
1 ks vejce
150 g rozinky
150 g Marcipán Dr. Oetker
1 ks vejce rozšlehané na potření

Na ozdobení:

12 ks vejce uvařené natvrdo a obarvené

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku, droždí, sůl, cukr a vanilínový cukr. Přidáme mléko, máslo nebo margarín, vejce, rozinky a vše důkladně ručně zpracujeme na hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěny nádoby. Marcipán nakrájíme na kostky a zapracujeme do těsta. Povrch zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo na 45 až 60 minut vykynout.

2

Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 24 stejných dílů, které vyválíme na válečky o délce 20 cm. Dva válečky položíme vedle sebe. Válečky v polovině dvakrát zapleteme, poté vytvoříme ze zapletené části oko tak, aby se do něj vešlo vajíčko. Ve spodu získáme 4 válečky, ze kterých upleteme cop. Takto upleteme i zbylé válečky.

3

Miminka položíme na vymazaný plech a necháme na teplém místě ještě 20 minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 25 Minuty

4

Po vychladnutí vložíme do očka uvařené obarvené vejce jako hlavičku miminka.

Nutriční hodnoty na recept Velikonoční miminka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1884kJ
450kcal
1068kJ
255kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek