COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Velikonoční miminka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

originální

asi 12 ks

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Velikonoční miminka

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
mašlovačka

Na těsto:

500 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
80 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 ml mléko polotučné vlažné
100 g máslo rozpustěné nebo margarín
1 ks vejce
150 g rozinky
150 g Marcipán Dr. Oetker
1 ks vejce rozšlehané na potření

Na ozdobení:

12 ks vejce uvařené natvrdo a obarvené

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku, droždí, sůl, cukr a vanilínový cukr. Přidáme mléko, máslo nebo margarín, vejce, rozinky a vše důkladně ručně zpracujeme na hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěny nádoby. Marcipán nakrájíme na kostky a zapracujeme do těsta. Povrch zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo na 45 až 60 minut vykynout.

2

Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 24 stejných dílů, které vyválíme na válečky o délce 20 cm. Dva válečky položíme vedle sebe. Válečky v polovině dvakrát zapleteme, poté vytvoříme ze zapletené části oko tak, aby se do něj vešlo vajíčko. Ve spodu získáme 4 válečky, ze kterých upleteme cop. Takto upleteme i zbylé válečky.

3

Miminka položíme na vymazaný plech a necháme na teplém místě ještě 20 minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 25 minut

4

Po vychladnutí vložíme do očka uvařené obarvené vejce jako hlavičku miminka.

Nutriční hodnoty na recept Velikonoční miminka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1884 kJ
450 kcal
1068 kJ
255 kcal
Tuky 18.48 g 10.50 g
Sacharidy 55.60 g 31.59 g
Bílkoviny 15.28 g 8.68 g