Flag

Velikonoční slané cup cakes

12 porcí
Jednoduché
45
Vláčné a skutečně lahodné jarní muffiny. Místo klasické nádivky ideální jako svačinka nebo i lehká večeře.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
300 ganglická slanina (nakrájená na nudličky)
200 gbaby špenát čerstvý
250 ghladká mouka
2 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
0,5 KLJedlá soda Dr. Oetker
1 KLsůl
2 ksvejce slepičí
75 gmáslo rozpuštěné
250 mlpodmáslí nebo polotučné mléko
60 gsýru čedar nahrubo nastrouhaného
pažitka (malý svazek nasekaný najemno)
Na posypání
20 gsýru čedar nahrubo nastrouhaného
Na krém
200 gkrémový sýr
100 gmáslo změklé
bylinky dle chuti (čerstvě nasekané)
Na ozdobu
3 ksvejce slepičí natvrdo uvařená
Ještě potřebujeme
pánev
elektrický ruční šlehač
forma na muffiny
12 kspapírové košíčky na muffiny (větší)
cukrářský sáček
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta slaninu na pánvi orestujeme a necháme zchladnout. Špenát spaříme vařící vodou, scedíme a necháme důkladně odkapat. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, sodou a solí. V jiné míse vyšleháme vejce s máslem a podmáslím a vmícháme sypké směsi. Nakonec přidáme slaninu vymačkaný a nasekaný špenát, sýr a pažitku a důkladně promícháme. Těsto rozdělíme do papírových košíčků ve formě.

2

Povrch muffinů posypeme sýrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Muffiny necháme zchladnout.

4

Na přípravu krému v míse vyšleháme krémový sýr s máslem a bylinkami šlehačem do pěny. Pomocí cukrářského sáčku naneseme na povrch muffinů. Dozdobíme čtvrtkou uvařeného vejce.