COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Velikonoční zajíc

Velikonoční zajíc z kynutého těsta na slavnostní stůl.

12 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Velikonoční zajíc

Na těsto:

500 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
75 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
0,5 KL kardamom mletý
30 g rozinky
250 ml mléko polotučné vlažné
100 ml olej
1 ks vejce

Na potření a ozdobení:

1 ks vejce
2 ks rozinky

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem, vanilínovým cukrem a kardamomem. Přidáme rozinky, mléko, olej a vejce a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto v míse zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplém místě ho necháme asi 45 minut vykynout.

2

Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly. Z jednoho dílu vytvarujeme tělo zajíce a položíme ho na plech vyložený papírem na pečení. Druhý díl použijeme na hlavu, horní končetiny a čumáček. Z části třetího dílu vytvarujeme dolní končetiny a ze zbytku vyválíme asi 25cm válečky, které zapleteme a použijeme na uši zajíce.

3

Zajíce potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem a na oči použijeme 2 rozinky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 40 Minuty

Nutriční hodnoty na recept Velikonoční zajíc

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1185kJ
283kcal
1285kJ
307kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek