COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Višňový věnec s mletými ořechy

(0)
5 9 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pečeme s láskou  

1 ks

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Višňový věnec s mletými ořechy

Na těsto:

1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
30 g cukr
175 ml voda vlažná
100 ml mléko polotučné teplé
300 g hladká mouka
50 ml olej
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker

Na náplň:

100 g džem višňový
100 g ořechy vlašské nasekané

Na posypání:

1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme droždí, cukr, vodu a mléko. Přidáme mouku, olej, kůru a skořicový cukr a vypracujeme hladké a pružné těsto. Zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.

2

Pracovní plochu lehce poprášíme moukou a vyválíme obdélník 25x55 cm. V misce smícháme džem s ořechy, natřeme na těsto a od delší strany zarolujeme. Váleček podélně rozkrájíme, obě poloviny položíme vedle sebe řeznou stranou od sebe a na jednom konci je spojíme. Věnec opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.

3

Přehazujeme jeden pruh těsta přes druhý do copu ze dvou pramenů. Na konci spojíme a vytvoříme věnec, konce přimáčkneme. Věnec potřeme mlékem a posypeme skořicovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: 15 - 20 Minuty

Nutriční hodnoty na recept Višňový věnec s mletými ořechy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 11417kJ
2727kcal
1256kJ
300kcal
Tuky 119.92g 13.21g
Sacharidy 378.17g 41.65g
Bílkoviny 57.11g 6.29g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek