na recept Višňový věnec s mletými ořechy
1 balíček | Droždí sušené Dr. Oetker |
30 g | cukr |
175 ml | voda vlažná |
100 ml | mléko polotučné teplé |
300 g | hladká mouka |
50 ml | olej |
1 balíček | Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker |
1 balíček | Skořicový cukr Dr. Oetker |
100 g | džem višňový |
100 g | ořechy vlašské nasekané |
1 balíček | Skořicový cukr Dr. Oetker |
Na přípravu těsta v míse smícháme droždí, cukr, vodu a mléko. Přidáme mouku, olej, kůru a skořicový cukr a vypracujeme hladké a pružné těsto. Zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
Pracovní plochu lehce poprášíme moukou a vyválíme obdélník 25x55 cm. V misce smícháme džem s ořechy, natřeme na těsto a od delší strany zarolujeme. Váleček podélně rozkrájíme, obě poloviny položíme vedle sebe řeznou stranou od sebe a na jednom konci je spojíme. Věnec opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.
Přehazujeme jeden pruh těsta přes druhý do copu ze dvou pramenů. Na konci spojíme a vytvoříme věnec, konce přimáčkneme. Věnec potřeme mlékem a posypeme skořicovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Doba pečení: 15 - 20 Minuty
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
11417kJ 2727kcal |
1256kJ 300kcal |
Tuky | 119.92g | 13.21g |
Sacharidy | 378.17g | 41.65g |
Bílkoviny | 57.11g | 6.29g |