COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vrstvený dort s mascarpone

(0)
4 2 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Neodolatelný dort s lehkou náplní s mascarpone a tvarohem ozdobený směsí z lesního ovoce

O nás 12 ks

snadná příprava 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Vrstvený dort s mascarpone

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

250 g máslo
4 ks vejce
210 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
šťáva z limetky ( 2 PL)
130 g hladká mouka
100 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
25 g Holandské kakao Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

500 g mascarpone
500 g tvaroh polotučný
šťáva z limetky ( 2 PL)
50 g cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker

Na pokapání:

100 ml nektar z černého rybízu

Na ozdobení:

500 g směs lesní ovoce (borůvky, maliny, jahody, rybíz, ostružiny)
1 zarovnaná PL moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku rozpustíme máslo. V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme limetkovou šťávu, mouku smíchanou se škrobem, kakaem a kypřicím práškem a na nejnižším stupni vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 45 Minuty

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho uvolníme z formy, odstraníme papír na pečení a dvakrát ho podélně rozřízneme. Spodní díl korpusu naneseme na podnos a pokapeme třetinou nektaru.

3

Na přípravu náplně v míse vyšleháme mascarpone s tvarohem, limetkovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Třetinu náplně naneseme na spodní díl korpusu, přiložíme druhý díl korpusu a pokapeme druhou třetinou nektaru. Potřeme druhou třetinou náplně a přiložíme vrchní díl korpusu. Pokapeme zbytkem nektaru a potřeme zbylou náplní tak, aby zůstal volný okraj široký asi 2 cm.

4

Dozdobíme ovocem a uložíme do chladničky. Před podáváním ovoce pocukrujeme.

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek