na recept Zajíc Muffin
1 balení | Muffiny s čokoládovými kousky Dr. Oetker |
110 ml | voda |
40 ml | olej |
1 ks | vejce |
250 ml | smetana ke šlehání 33% |
1 balíček | Smeta-fix Dr. Oetker |
1 zarovnaná PL | cukr |
Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker | |
3 ks | jahody čerstvé |
forma na muffiny | |
elektrický ruční šlehač | |
cukrářský sáček s řezanou trubičkou |
Na přípravu těsta připravíme směs s vodou, olejem a vejcem podle návodu na obale. Těsto rozdělíme do papírových košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Doba pečení: 20 Minuty
Muffiny necháme vychladnout.
Na ozdobení v míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem a cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Do malé misky odebereme 1-2 lžíce šlehačky a obarvíme černou barvou.
Muffiny si na podnosu sestavíme do tvaru hlavy zajíce s ušima. Šlehačku naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a naneseme na jednotlivé muffiny. Jahodu položíme jako čumáček a zbytek nakrájíme na kolečka jako uši. Šlehačkou obarvenou načerno vytvoříme oči a fousy.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
783kJ 187kcal |
1151kJ 275kcal |
Tuky | 14.16g | 20.82g |
Sacharidy | 12.78g | 18.80g |
Bílkoviny | 2.55g | 3.75g |