COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zajíc Muffin

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Veselý a jednoduchý zajíc z Muffinů Dr. Oetker.

11 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Zajíc Muffin

Na těsto:

1 balení Muffiny s čokoládovými kousky Dr. Oetker
110 ml voda
40 ml olej
1 ks vejce

Na ozdobení:

250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaná PL cukr
Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
3 ks jahody čerstvé

Ještě potřebujeme:

forma na muffiny
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta připravíme směs s vodou, olejem a vejcem podle návodu na obale. Těsto rozdělíme do papírových košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: 20 minut

2

Muffiny necháme vychladnout.

3

Na ozdobení v míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem a cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Do malé misky odebereme 1-2 lžíce šlehačky a obarvíme černou barvou.

4

Muffiny si na podnosu sestavíme do tvaru hlavy zajíce s ušima. Šlehačku naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a naneseme na jednotlivé muffiny. Jahodu položíme jako čumáček a zbytek nakrájíme na kolečka jako uši. Šlehačkou obarvenou načerno vytvoříme oči a fousy.

Nutriční hodnoty na recept Zajíc Muffin

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 783 kJ
187 kcal
1151 kJ
275 kcal
Tuky 14.16 g 20.82 g
Sacharidy 12.78 g 18.80 g
Bílkoviny 2.55 g 3.75 g