Flag

Zapečená švestková delikatesa se slaninou

asi 6 porcí
Jednoduché
40
báječné pohoštění
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
pánev teflonová
pánev teflonová
elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem
žáruvzdorné sklenice nebo zavařovací sklenice (à 200 ml)

Přísady

Na těsto
200 ganglická slanina
80 gsušené švestky bez pecek
150 ghladká mouka
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 KLsůl
1,5 KLpepř mletý
100 gtvrdý sýr (strouhaný)
3 ksvejce slepičí
100 mlolej
125 mlmléko polotučné
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta na pánvi orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky. Švestky nakrájíme na půlky a krátce orestujeme se slaninou.

2

V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, solí, pepřem a sýrem. Přidáme vejce, olej a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Vmícháme slaninu se švestkami a těsto rozdělíme do vymazaných sklenic. Sklenice přeneseme na plech a do plechu nalijeme vodu tak, aby sklenice byly ponořené do výšky alespoň 2 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Sklenice necháme vychladnout.