COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zapečená švestková delikatesa se slaninou

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

báječné pohoštění

asi 6 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Zapečená švestková delikatesa se slaninou

Ještě potřebujeme:

pánev teflonová
pánev teflonová
elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem
žáruvzdorné sklenice nebo zavařovací sklenice (à 200 ml)

Na těsto:

200 g anglická slanina
80 g sušené švestky bez pecek
150 g hladká mouka
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 KL sůl
1,5 KL pepř mletý
100 g tvrdý sýr (strouhaný)
3 ks vejce
100 ml olej
125 ml mléko polotučné

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta na pánvi orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky. Švestky nakrájíme na půlky a krátce orestujeme se slaninou.

2

V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, solí, pepřem a sýrem. Přidáme vejce, olej a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Vmícháme slaninu se švestkami a těsto rozdělíme do vymazaných sklenic. Sklenice přeneseme na plech a do plechu nalijeme vodu tak, aby sklenice byly ponořené do výšky alespoň 2 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 30 minut

3

Sklenice necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Zapečená švestková delikatesa se slaninou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1696 kJ
405 kcal
1059 kJ
253 kcal
Tuky 26.16 g 16.35 g
Sacharidy 31.07 g 19.42 g
Bílkoviny 14.27 g 8.92 g