COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zapečená švestková delikatesa se slaninou

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

báječné pohoštění

asi 6 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Zapečená švestková delikatesa se slaninou

Ještě potřebujeme:

pánev teflonová
pánev teflonová
elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem
žáruvzdorné sklenice nebo zavařovací sklenice (à 200 ml)

Na těsto:

200 g anglická slanina
80 g sušené švestky bez pecek
150 g hladká mouka
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 KL sůl
1,5 KL pepř mletý
100 g tvrdý sýr (strouhaný)
3 ks vejce
100 ml olej
125 ml mléko polotučné

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta na pánvi orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky. Švestky nakrájíme na půlky a krátce orestujeme se slaninou.

2

V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, solí, pepřem a sýrem. Přidáme vejce, olej a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Vmícháme slaninu se švestkami a těsto rozdělíme do vymazaných sklenic. Sklenice přeneseme na plech a do plechu nalijeme vodu tak, aby sklenice byly ponořené do výšky alespoň 2 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 30 minut

3

Sklenice necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Zapečená švestková delikatesa se slaninou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1696 kJ
405 kcal
1059 kJ
253 kcal
Tuky 26.16 g 16.35 g
Sacharidy 31.07 g 19.42 g
Bílkoviny 14.27 g 8.92 g