Flag

Zavařované houby s kyselinou citrónovou

asi 5 sklenic
Středně obtížné
40
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 kghub (umytých a očištěných, např. žampiony)
400 gpapriky červené kapie (očištěné a nakrájené na větší kousky)
8 kusůkopr čerstvý (stonky)
Na nálev
1,5 lvoda
100 gcukr
50 gsůl
20 - 25 gKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 balíčekPomůcka ke konzervování Dr. Oetker
2 ksbobkový list
10 kskoření nové
1 kshřebíček
skořice kousek
1 KLhořčičné semínko
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pomůcka ke konzervování Dr. Oetker
1

Do umytých sklenic naskládáme houby, papriku a kopr. 

2

V hrnci smícháme vodu s cukrem, solí, kyselinou citrónovou a kořením. Přivedeme do varu a krátce povaříme. Odstavíme, vmícháme pomůcku na konzervovaní a důkladně rozmícháme. 

3

Připravené houby zalejeme ještě horkým nálevem. 

4

Sklenice uzavřeme víčky a skladujeme v suchu a temnu.