COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zavařované houby s kyselinou citrónovou

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

asi 5 sklenic

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Zavařované houby s kyselinou citrónovou

Přísady:

1 kg hub (umytých a očištěných, např. žampiony)
400 g papriky červené kapie (očištěné a nakrájené na větší kousky)
8 kusů kopr čerstvý (stonky)

Na nálev:

1,5 l voda
100 g cukr
50 g sůl
20 - 25 g Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 balíček Pomůcka ke konzervování Dr. Oetker
2 ks bobkový list
10 ks koření nové
1 ks hřebíček
skořice kousek
1 KL hořčičné semínko

preparation

příprava

1

Do umytých sklenic naskládáme houby, papriku a kopr. 

2

V hrnci smícháme vodu s cukrem, solí, kyselinou citrónovou a kořením. Přivedeme do varu a krátce povaříme. Odstavíme, vmícháme pomůcku na konzervovaní a důkladně rozmícháme. 

3

Připravené houby zalejeme ještě horkým nálevem. 

4

Sklenice uzavřeme víčky a skladujeme v suchu a temnu. 

Nutriční hodnoty na recept Zavařované houby s kyselinou citrónovou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1474 kJ
352 kcal
456 kJ
109 kcal
Tuky 14.27 g 4.43 g
Sacharidy 65.77 g 20.42 g
Bílkoviny 11.16 g 3.47 g