COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zavařované houby s kyselinou citrónovou

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

asi 5 sklenic

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Zavařované houby s kyselinou citrónovou

Přísady:

1 kg hub (umytých a očištěných, např. žampiony)
400 g papriky červené kapie (očištěné a nakrájené na větší kousky)
8 kusů kopr čerstvý (stonky)

Na nálev:

1,5 l voda
100 g cukr
50 g sůl
20 - 25 g Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 balíček Pomůcka ke konzervování Dr. Oetker
2 ks bobkový list
10 ks koření nové
1 ks hřebíček
skořice kousek
1 KL hořčičné semínko

preparation

příprava

1

Do umytých sklenic naskládáme houby, papriku a kopr. 

2

V hrnci smícháme vodu s cukrem, solí, kyselinou citrónovou a kořením. Přivedeme do varu a krátce povaříme. Odstavíme, vmícháme pomůcku na konzervovaní a důkladně rozmícháme. 

3

Připravené houby zalejeme ještě horkým nálevem. 

4

Sklenice uzavřeme víčky a skladujeme v suchu a temnu. 

Nutriční hodnoty na recept Zavařované houby s kyselinou citrónovou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1474 kJ
352 kcal
456 kJ
109 kcal
Tuky 14.27 g 4.43 g
Sacharidy 65.77 g 20.42 g
Bílkoviny 11.16 g 3.47 g