Flag

Zavinutá bábovka s blumami

asi 16 kusů
Středně obtížné
30
s překvapením uvnitř a rychlým kynutím s Droždím Dr.Oetker
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo blum můžete použít hrušky
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
150 mlmléko polotučné
125 gmáslo
350 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
špetkasůl
100 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
2 ksvejce
Na náplň
200 gblumy
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
na špičku nožekardamom mletý
1 ksVanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
Na potření
125 gmoučkový cukr
3 PLvoda
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v kastrůlku zahřejeme mléko a necháme v něm rozpustit máslo. V míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce a mléko s máslem a ručně vypracujeme dohladka. Těsto v míse zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 50 minut kynout.

2

Na přípravu náplně blumy očistíme, odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do misky, přidáme skořicový cukr, kardamon a dřeň z lusku a necháme marinovat.

3

Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na plát 50x50 cm. Polovinu blum naneseme na jednu stranu plátu. Podélně zavineme tak, aby byly blumy zakryté. Před váleček naneseme zbytek blum a plát těsta zavineme. Závin vložíme do vymazané a moukou vysypané formy švem nahoru a necháme ještě asi 10 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Bábovku necháme chladnout asi 10 minut ve formě, poté jí vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

5

Na potření v misce vymícháme cukr s vodou a naneseme na povrch bábovky.

Náš tip

  • Místo blum můžete použít hrušky