COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zavinutá bábovka s blumami

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

s překvapením uvnitř a rychlým kynutím s Droždím Dr.Oetker

O nás 16 kusů

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Zavinutá bábovka s blumami

Na těsto:

150 ml mléko polotučné
125 g máslo
350 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
2 ks vejce

Na náplň:

200 g blumy
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
na špičku nože kardamom mletý
1 ks Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker

Na potření:

125 g moučkový cukr
3 PL voda

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku zahřejeme mléko a necháme v něm rozpustit máslo. V míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce a mléko s máslem a ručně vypracujeme dohladka. Těsto v míse zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 50 minut kynout.

2

Na přípravu náplně blumy očistíme, odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do misky, přidáme skořicový cukr, kardamon a dřeň z lusku a necháme marinovat.

3

Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na plát 50x50 cm. Polovinu blum naneseme na jednu stranu plátu. Podélně zavineme tak, aby byly blumy zakryté. Před váleček naneseme zbytek blum a plát těsta zavineme. Závin vložíme do vymazané a moukou vysypané formy švem nahoru a necháme ještě asi 10 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 35 Minuty

4

Bábovku necháme chladnout asi 10 minut ve formě, poté jí vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

5

Na potření v misce vymícháme cukr s vodou a naneseme na povrch bábovky.

Nutriční hodnoty na recept Zavinutá bábovka s blumami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 900kJ
215kcal
67kJ
16kcal
Tuky 7.80g 0.59g
Sacharidy 33.00g 2.51g
Bílkoviny 4.04g 0.31g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek