Flag

Želé kostičky

asi 24 porcí
Jednoduché
40
Netradiční želé dezert s Dort-želé žluté Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Část vody můžeme nahradit ovocnou šťávou nebo džusem. Zvýrazní se tím chuť.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka (Ø 5 cm)
cukrářský sáček se zdobící trubičkou (Ø 1 cm)

Přísady

Na želé
4 balíčkyDort-želé žluté Dr. Oetker
1 lvoda
9 zarovnané PLcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balenísušenky BeBe (12ks) obdelníkové
Na ozdobení
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Dort-želé žluté Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker

Sušenky vyskládáme na malý plech vedle sebe (utvoříme čtverec 3 x 4 sušenky).

1

Z zchladlé želé odlijeme trochu (asi 1,5 cm výšku) do hlubokého talíře nebo do mělké misky a dáme do lednice ztuhnout pro pozdější vykrajování a zdobení. Pak nalijeme 5-6 PL želé na sušenky a dáme do lednice na chvíli ztuhnout. Kdybychom nalili vše najednou, sušenky by vyplavaly nahoru. Když sušenky v želé zatuhly, nalijeme na ně zbytek želé. Pokud nám mezitím zbylé želé ztuhlo, můžeme ho znovu na mírném ohni rozehřát a nechat chvíli vychladnout. Želé můžeme pomalu rozehřívat opakovaně bez vlivu na kvalitu. Plech s želé dáme do lednice ztuhnout.

2

Ztuhlý dezert nakrájíme na kostičky podle sušenek a přeneseme je na podnos.

3

Na ozdobení smetanu ušleháme s vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem dotuha a zdobícím sáčkem ozdobíme kostičky. Opět uložíme dezert do lednice.

4

Z želé na talíři, který jsme si odložili stranou, vykrájíme srdíčka a ozdobíme jimi kostičky se šlehačkou. Dezert uchováváme až do servírování v lednici.

Náš tip

  • Část vody můžeme nahradit ovocnou šťávou nebo džusem. Zvýrazní se tím chuť.