Flag

Adventní dort

asi 12 porcí
Středně obtížné
180
Nepečený adventní dort s kombinací hrušek a pomerančů provoněný Třtinovým cukrem s mletým vanilkovým luskem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Filetování citrusů: Ostrým nožem okrájíme po celém obvodu kůru až na dužinu. Vykrajujeme měsíčky pomeranče (filátka) tak, abychom získali čistou dužinu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
200 gčokoládové sušenky bez náplně
100 gmáslo rozpuštěné
Na náplň
250 gmascarpone
500 gtvaroh polotučný
2 PLmed tekutý
2 zarovnaná KLskořice mletá
75 gmoučkový cukr
1 balíčekTřtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
1 balíčekŽelatina na ztužení krémů Dr. Oetker
100 mlvoda
250 mlsmetana ke šlehání 33%
Na ozdobení
2 kspomeranč - filátka
1 kshruška zralá (oloupaná a nakrájená na tenké plátky)
1 balíčekDort-želé čiré Dr. Oetker
250 mldžus pomerančový
1 zarovnaná PLcukr
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Třtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
Picture - Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
Picture - Dort-želé čiré Dr. Oetker
1

Na přípravu korpusu pomocí válečku rozdrtíme sušenky a vložíme je do mísy. Přidáme máslo a ručně propracujeme. Okraj dortové formy položíme na podnos, nasypeme hmotu a pomocí lžíce rovnoměrně přitlačíme. Uložíme do chladničky.

2

Na přípravu náplně v míse vyšleháme mascarpone s tvarohem, medem, skořicí, cukrem a třtinovým cukrem elektrickým ručním šlehačem nastaveným na střední stupeň dohladka. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do směsi. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dotuha a opatrně ji vmícháme do směsi. Náplň naneseme na korpus a uhladíme. Uložíme asi na hodinu do chladničky.

3

Na ozdobení povrch dortu obložíme filátky pomeranče a plátky hrušek. Dort- želé připravíme s džusem a cukrem podle návodu na obale a opatrně nalijeme na ovoce. Uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.

Náš tip

  • Filetování citrusů: Ostrým nožem okrájíme po celém obvodu kůru až na dužinu. Vykrajujeme měsíčky pomeranče (filátka) tak, abychom získali čistou dužinu.