Flag

Bezinkový sirup s karamelem

3 litrů
Jednoduché
30
Sladké osvěžení se Sirupfix Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Namísto citrónů můžeme přidat limetky nebo grep spolu s lístky máty či meduňky. Namísto bílého řepného cukru můžeme použít třtinový cukr.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
2 kgcukr
2 lvoda
20 ksbez černý květy očištěné
4 kscitrón chemicky neošetřený
2 balíčkySirupfix Dr. Oetker
Picture - Sirupfix Dr. Oetker
1

Na přípravu sirupu polovinu cukru ve velkém hrnci zkaramelizujeme. Odstavíme a opatrně přilijeme 2 l vroucí vody. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme zchladnout. Přidáme květy černého bezu, citróny nakrájené na plátky, 2 balíčky Sirupfixu, zbytek cukru a důkladně zamícháme. Přikryjeme pokličkou a necháme 24 hodin v chladničce macerovat.

2

.Druhý den směs scedíme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme do varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních a nahřátých lahví. Lahve uzavřeme pečlivě víčkem a asi na 20 minut je položíme naležato.

Náš tip

  • Namísto citrónů můžeme přidat limetky nebo grep spolu s lístky máty či meduňky. Namísto bílého řepného cukru můžeme použít třtinový cukr.