Flag

Domácí kváskové houstičky

12 kusů
Jednoduché
100
Křupavé voňavé houstičky s Žitným kváskem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Houstičky můžeme posypat i jinými semínky dle vlastní chuti. Můžeme přidat i oblíbené bylinky. Houstičky chutnají nejlépe ještě teplé.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
500 ghladká mouka
2 zarovnaná KLsůl
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 balíčekŽitný kvásek Dr. Oetker
1 ksžloutek
300 mlmléko polotučné vlažné
2 PLmáslo rozpuštěné
Na potření a posypání
1 ksvejce slepičí rozšlehané
sůl hrubá
mák celý
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Žitný kvásek Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se solí, droždím a kváskem. Přidáme žloutek, mléko a máslo a ručně vypracujeme dohladka.  Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše prohněteme a rozdělíme na 12 stejných dílů. Každý díl rozdělíme na 3 díly. Vždy ze třech dílů vytvoříme válečky a spleteme je do copu. Konce každé houstičky zmáčkneme a podstrčíme pod ní, aby se nám nerozplétaly. Houstičky naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Zakryjeme je utěrkou a necháme je ještě asi 20 minut kynout.

3

Povrch každé houstičky potřeme štětcem nebo mašlovačkou rozšlehaným vejcem a posypeme solí a mákem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

4

Houstičky necháme zchladnout.

Náš tip

  • Houstičky můžeme posypat i jinými semínky dle vlastní chuti. Můžeme přidat i oblíbené bylinky. Houstičky chutnají nejlépe ještě teplé.