Flag

Hruškový džem s javorovým sirupem

asi 5 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
S Pektinem Dr. Oetker si můžete připravit tento originální hruškový džem ale i mnoho dalších chutných džemů, marmelád či želé.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 kghrušky (zralé, oloupané a nakrájené na malé kousky)
100 mljavorový sirup
5 gKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
0,5 balíčkuPektin Dr. Oetker
300 gcukr
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
5 kssklenice vč. víček
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektin Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu hrušky vložíme do hrnce a pomocí ponorného mixéru je rozmixujeme. Přidáme javorový sirup, kyselinu citrónovou a Pektin smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.