Džem z černého bezu s jablky
asi 3 sklenic (á 350 ml)
Jednoduché
30
Podzimní pozdrav ze zahradních plodů. Připravte si i Vy jednoduše a rychle skvělý džem se Želírovacím cukrem Extra 2:1 Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Přísady
Přísady
500 g
bez černý (očištěný)
500 g
jablek (oloupaná a nakrájená na kousky)
1 ks
skořice - celá
1 zarovnaná KL
1 balení
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
3 ks
sklenice vč. víčka
Příprava:
Příprava :
30 min
1
Na přípravu džemu vložíme černý bez a jablka do většího hrnce a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme skořici, kyselinu citrónovou a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.
2
Odebereme skořici a případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
Recipe Tips
TIP: Pokud chceme, aby byl džem jemný a bez pecek, po rozmixování ho propasírujeme přes sítko.
Tipy
Tip: TIP: Pokud chceme, aby byl džem jemný a bez pecek, po rozmixování ho propasírujeme přes sítko.
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
Související recepty
Meruňkový džem s mangem![]()

40 MinJednoduché
Meruňkový džem s mangem
40 MinJednoduché
Meruňkový džem s mangem
Super jahodový džem s karamelem![]()

40 MinJednoduché
Super jahodový džem s karamelem
40 MinJednoduché
Super jahodový džem s karamelem
Borůvkovo-malinový džem![]()

40 MinJednoduché
Borůvkovo-malinový džem
40 MinJednoduché
Borůvkovo-malinový džem
Višňovo-koňakový džem![]()

30 MinJednoduché
Višňovo-koňakový džem
30 MinJednoduché
Višňovo-koňakový džem
Džem z pečených hrušek s kořením![]()

60 MinJednoduché
Džem z pečených hrušek s kořením
60 MinJednoduché
Džem z pečených hrušek s kořením
Extra broskvové pyré![]()

35 MinJednoduché
Extra broskvové pyré
35 MinJednoduché
Extra broskvové pyré
Jahodovo-kokosový džem![]()

40 MinJednoduché
Jahodovo-kokosový džem
40 MinJednoduché
Jahodovo-kokosový džem