Flag

Jablečný koláč s kokosem a mandlemi

asi 12 porcí
Jednoduché
40
Netradiční varianta kynutého koláče s Droždím Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Vynikající je místo jablek použít spařenou rebarboru nakrájenou na malé kousky. Je to velmi pikantní lahodná varianta tohoto koláče, do které můžeme přidat více cukru.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 gmouka polohrubá
30 gcukr
120 gtuk na pečení 100% rostlinný
1 baleníDroždí sušené Dr. Oetker
vejce slepičí
špetkasůl
75 mlmléko polotučné vlažného
Na náplň
4 ksjablek velká, oloupaná, nakrájená na plátky nebo nastrouhaná nahrubo
80 gcukr
2 balíčkyVanilkový cukr Dr. Oetker
2 balíčkySkořicový cukr Dr. Oetker
4 zarovnané PLkokos strouhaný nebo strouhaného
Na ozdobení
4 PLmandle plátků
Ještě potřebujeme
koláčová forma (Ø 27 cm)
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta nasypeme na pracovní plochu mouku, cukr, nastrouháme nahrubo tuk, přidáme droždí, vejce a sůl a podle potřeby vlažné mléko. Ručně vypracujeme vláčné těsto.

2

Na náplň v míse smícháme jablka s cukrem, vanilkovým cukrem a skořicovým cukrem.

3

Těsto nenecháváme kynout, ale na pomoučené pracovní ploše ho pomocí válečku rozválíme na kulatý plát silný asi 1/2 centimetru. Vložíme do vymazané a moukou vysypané formy. Přebytečné okraje odřízneme, vyválíme z nich 2 válečky, které spolu stočíme a později použijeme po obvodu koláče na jablečnou vrstvu.

4

Těsto posypeme polovinou strouhaného kokosu, na něj přidáme jablečnou směs, posypeme zbytkem kokosu a mandlovými lupínky a ozdobíme po obvodu copánkem z těsta.Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

5

Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme.

Náš tip

  • Vynikající je místo jablek použít spařenou rebarboru nakrájenou na malé kousky. Je to velmi pikantní lahodná varianta tohoto koláče, do které můžeme přidat více cukru.