Flag

Malovaný nebeský dort

asi 12 porcí
Středně obtížné
50
Chuťový zážitek
Přísady
Příprava
Náš tip
Tip: Pokud je džem příliš tuhý, zahřejeme ho v kastrůlku s trochou vody. Místo sektu můžeme použít perlivou vodu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
4 ksbílek
špetkasůl
150 gmáslo nebo margarín (změklé)
100 gcukr
4 ksžloutek
175 ghladká mouka
25 gGustin bez lepku Dr. Oetker
2 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
500 mlpodmáslí kysané
200 mlsekt bílý
100 mlbezinkový sirup
2 balíčkyŽelatina na ztužení krémů Dr. Oetker
200 mlvoda
400 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
150 gdžem malinový (přepasírovaný)
Na ozdobení
200 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PLdžem malinový
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme bílky se solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V míse vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně zašleháme žloutky (každý asi ½ minuty). Mouku smícháme se škrobem a kypřicím práškem a na nejnižším stupni vmícháme do směsi. Zlehka vařečkou vmícháme sníh. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Po vychladnutí korpus vyjmeme z formy a opatrně stáhneme papír na pečení. Korpus podélně rozřízneme tak, aby spodní plát byl silnější než horní plát. Spodní plát položíme na podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy.

3

Na přípravu náplně v míse metličkou smícháme podmáslí se sektem a sirupem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned metličkou vmícháme do směsi. Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do směsi.

4

Na spodní korpus naneseme 2/3 náplně. Na povrch náplně lžící naneseme džem a zlehka vmícháme tak, abychom vytvořili mramorování. Přikryjeme horním plátem a naneseme zbytek náplně. Dort uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky.

5

Na ozdobení vyšleháme smetanu se Smeta-fixem a vanilkovým cukrem na nejvyšším stupni dotuha. Polovinou šlehačky potřeme okraj dortu. Džem vložíme do mikrotenového sáčku, odstřihneme růžek a dort ozdobíme. Ze zbylé šlehačky pomocí lžičky vytvoříme na dortu kopečky. Do podávání uložíme do chladničky.

Náš tip

  • Tip: Pokud je džem příliš tuhý, zahřejeme ho v kastrůlku s trochou vody. Místo sektu můžeme použít perlivou vodu.