Flag

Mandlové hvězdičky

asi 100 kusů
Jednoduché
30
Křehké vánoční cukroví plné mandlí s Vanilkovým cukrem a Extraktem Bourbon Vanilka Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
na špičku nožeKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
130 gcukr
2 balíčkyVanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
1 ksvejce slepičí
1 KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
200 gmáslo nebo margarín změklý
100 gmandle mleté
Na posypání
1 ksvejce slepičí
50 gmandlové plátky
Ještě potřebujeme
plech na pečení
formička na vykrajování ve tvaru hvězdičky (Ø 6 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s kypřicím práškem. Přidáme cukr, vanilkový a skořicový cukr, sůl, vejce, extrakt, máslo nebo margarín a mandle a ručně vypracujeme dohladka. Uložíme na 30 minut do chladničky.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme na plát silný asi 3 mm. Vykrajujeme hvězdičky a pokládáme na plech vyložený papírem na pečení. Povrch hvězdiček potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 8 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Hvězdičky necháme vychladnout.