Flag

Nepečený borůvkový dort

asi 12 porcí
Jednoduché
50
Nepečený borůvkový koláč s Dort-želé Dr. Oetker bude neodolatelný na každé letní oslavě.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
200 gborůvky mražené
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
250 gtvaroh tučný
200 gricotta
500 mlsmetana ke šlehání 33%
4 zarovnaných PLmoučkový cukr
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
400 gcukrářské piškoty
Na namáčecí sirup
1 sklenicevoda vlažná
1 PLcukr
1 PLcitrónová šťáva
Na ozdobení
150 gborůvky čerstvé
200 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekDort-želé čiré Dr. Oetker
250 mlvoda
2 zarovnané PLcukr
Ještě potřebujeme
potravinářská folie
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Dort-želé čiré Dr. Oetker
1

Na přípravu dortu necháme borůvky trochu rozmrazit. Až pustí šťávu, přendáme ji do odměrky a doplníme do 250 ml vodou. Přelijeme do kastrůlku. Přidáme vanilkový cukr, želé rozmíchané v 1 PL vody, přivedeme do varu a povaříme minutu podle návodu na obale. Směs nalijeme na talíř menší než forma vyložený potravinářskou fólií a vložíme do chladničky ztuhnout.

2

Sirup na namáčení připravíme rozmícháním cukru a citrónové šťávy ve vlažné vodě.

3

V míse vyšleháme tvaroh s ricottou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. V jiné míse vyšleháme smetanu s cukrem a vanilkovou pastou dotuha a opatrně vmícháme do tvarohu s ricottou.

4

Piškoty skrojíme do roviny cca 1 cm od kraje, aby lépe stály v dortové formě. Namáčíme je z nepocukrované strany do připraveného sirupu, vyskládáme jimi boky a následně i dno dortové formy.  Na piškoty naneseme v tenčí vrstvě krém a na něj položíme ztuhlé želé. Pokračujeme další vrstvou krému, pak piškoty, které pokapeme sirupem. Poslední vrstvu tvoří krém, který uhladíme.

5

Na povrch naskládáme borůvky. Smetanu vyšleháme dotuha a naneseme na okraje dortu.

6

Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale a pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme borůvky.

7

Uložíme do chladničky ztuhnout.