Flag

Polštářky plněné krémem

asi 10 kusů
Středně obtížné
50
Pro radost si můžete připravit toto drobné pečivo. Krémová náplň s Dr. Oetker Pudingem příchuť Vanilka rozjasní váš den.
Přísady
Příprava
Náš tip
Na drobenku můžeme použít i jiný druh ořechů.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na krém
3 plátkyŽelatina v plátcích Dr. Oetker
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
400 mlmléko polotučné
40 gcukr
250 mlsmetana ke šlehání 33%
Na drobenku
75 gořechy vlašské nasekané
2 balíčkyTřtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
120 ghladká mouka
75 gmáslo rozpuštěné
Na těsto
550 glistové těsto čerstvé rozválené
30 gmáslo velmi změklé
Na potření a posypání
1 ksžloutek
1 PLmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
formičky na vykrajování různých tvarů (ø asi 10 cm)
plech na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Picture - Želatina v plátcích Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
Picture - Třtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
1

Plátky želatiny namočíme do vody a necháme nabobtnat podle návodu na obale. V kastrůlku uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Odstavíme a do horkého pudingu zamícháme vymačkané plátky želatiny. Puding nalijeme do mísy a za občasného zamíchání ho necháme vychladnout.

2

Na přípravu drobenky v míse smícháme ořechy s cukry a moukou. Přidáme máslo a ručně vypracujeme.

3

Listové těsto vyjmeme z obalu a jeden plát celý potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky máslem. Zakryjeme druhým plátem a pomocí vykrajovátek vykrojíme tvary. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je žloutkem, posypeme drobenkou, kterou jemně přitlačíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

4

Pečivo necháme na plechu vychladnout. Poté opatrně vrchní část s drobenkou oddělíme.

5

V míse šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme smetanu dotuha. Puding vyšleháme dohladka a opatrně přimícháme šlehačku. Krém naneseme do cukrářského sáčku a pečivo naplníme. Uložíme alespoň na hodinu do chladničky.

6

Před podáváním povrch pocukrujeme.

Náš tip

  • Na drobenku můžeme použít i jiný druh ořechů.