Flag

Proteinové Brownie

8 - 10 porcí
Jednoduché
40
Recept na šťavnatý čokoládový dort s čokoládovým pudingem plným bílkovin.
Přísady
Příprava
Náš tip
Proteinový moučník lze ozdobit sekanými ořechy.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
75 gPoleva tmavá Dr. Oetker
75 gmáslo
100 gmandlová mouka
2 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
200 gHigh Protein Pudding Schoko Dr. Oetker
4 PLagávový sirup
1 ksvejce slepičí (velikost M)
Na topping
200 gHigh Protein Pudding Schoko Dr. Oetker
2 balíčkyŠlehačka v prášku Dr. Oetker
1 PLagávový sirup
Ještě potřebujeme
plech na pečení (25 x 20 cm)
papír na pečení
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Šlehačka v prášku  Dr. Oetker
1

Najemno nasekáme 25 g polevy a odložíme na těsto. Zbývající polevu nahrubo nasekáme a rozpustíme ve vodní lázni. Vyložíme pekáč pečícím papírem a předehřejeme troubu.

2

Mandlovou mouku a kypřicí prášek smícháme v míse. Přidáme puding, agávový sirup, vejce, rozpuštěné máslo a polevu. Vše krátce promícháme mixérem na nejnižší rychlost a poté na rychlost nejvyšší až do hladkého těsta. Najemno nasekané kousky polevy vložíme naspod formy a zalijeme těstem. Poté vložíme do trouby a pečeme zhruba 30 minut. Proteinové sušenky je po vytažení z trouby nutné nechat vychladnout.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Všechny ingredience na topping vložíme do mísy a mícháme mixérem po dobu asi 1 minuty. Poté nalijeme pudingový krém na vychlazené proteinové těsto a rozetřeme.

Náš tip

  • Proteinový moučník lze ozdobit sekanými ořechy.