Flag

Red Velvet s ovocem

12 porcí
Jednoduché
60
de Luxe dort s Red Velvet Dr.Oetker
Přísady
Příprava
Náš tip
Původ receptu Red Velvet (Červený samet) pochází ze Spojených států, konkrétně z New Yorku od slavného hotelu Waldorf-Astoria. Korpus má typickou červenohnědou barvu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
1 baleníRed Velvet dort Dr. Oetker
125 mlsmetana ke šlehání 33%
3 ksvejce slepičí
Na náplň
125 mlsmetana ke šlehání 33%
400 gzakysaná smetana
500 govoce (borůvky, maliny, jahody)
Picture - Red Velvet dort Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme směs na korpus se smetanou a vejci podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na příravu náplně vyšleháme směs na náplň se smetanou ke šlehání a zakysanou smetanou podle návodu na obale.

4

Korpus dvakrát podélně prořízneme. Na spodní díl korpusu naneseme jednu třetinu náplně a jednu třetinu očištěného ovoce. Zakryjeme druhým dílem, naneseme polovinu náplně a polovinu ovoce. Zakryjeme třetím dílem, potřeme zbytkem náplně a dozdobíme zbytkem ovoce. Dort uložíme do chladničky a necháme tuhnouz asi 2 hodiny.

Náš tip

  • Původ receptu Red Velvet (Červený samet) pochází ze Spojených států, konkrétně z New Yorku od slavného hotelu Waldorf-Astoria. Korpus má typickou červenohnědou barvu.