Flag

Skořicoví zajíčci

12 kusů
Jednoduché
110
Jarní zajíčci k nakousnutí se Skořicovým cukrem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníBuchty Dr. Oetker
260 mlvoda vlažná
120 mlolej
Na potření
100 mlolej
3 baleníSkořicový cukr Dr. Oetker
100 gčerstvý sýr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
plech na pečení
Picture - Buchty Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta připravíme směs s droždím, vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Vykynuté těsto na pomoučené pracovní desce pomocí válečku vyválíme na plát a ostrým nožem nebo rádýlkem rozdělíme na 12 stejných pruhů.

2

Ty naneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme je pomocí štětce nebo mašlovačky olejem. Posypeme skořicovým cukrem a přehnutím proužku a zakroucením vytvoříme zajíčka. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

3

Zajíčky necháme vychladnout.

4

Po vychladnutí zajíčky dozdobíme pomocí cukrářského sáčku vyšlehaným sýrem s vanilkovým cukrem.