Flag

Sladké bochánky se sušeným ovocem

asi 15 kusů
Jednoduché
40
nadýchané
Přísady
Příprava
Náš tip
Do bochánků můžeme přidat jakékoli sušené či kandované ovoce a na závěr můžeme polít čokoládou.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
480 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
2 balíčkyVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
270 mlmléko polotučné vlažného
30 gmáslo rozpuštěného
2 PLmed
1 zarovnaná KLAroma rumové Dr. Oetker
20 gořechy lískové sekaných
20 grozinky
20 gbrusinky sušených
Na potření
vejce slepičí
Na posypání
30 gkokos strouhaný
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Aroma rumové Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, vanilínovým cukrem a solí. Přidáme mléko, máslo, med a aroma a ručně vypracujeme dohladka. Přidáme ořechy, rozinky a brusinky a ještě krátce propracujeme. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.

2

Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a rozdělíme na 15 dílů. Vytvoříme kuličky a vložíme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme rozšlehaným vejcem a lehce posypeme strouhaným kokosem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

3

Bochánky necháme vychladnout.

Náš tip

  • Do bochánků můžeme přidat jakékoli sušené či kandované ovoce a na závěr můžeme polít čokoládou.