Flag

Slepované kokosky

asi 60 kusů
Středně obtížné
80
Klasické cukrářské kokosky, které si můžete připravit i doma.
Přísady
Příprava
Náš tip
Do lineckého těsta pro lepší chuť můžeme přidat Finesse citrónovou kůru Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
100 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
2 ksžloutek
125 gmáslo změklé
2 PLmléko polotučné
Na kokosky
4 ksbílek
160 gmoučkový cukr
460 gkokos strouhaný
Na krém
0,5 balíčkyZlatý klas Dr. Oetker
200 mlmléko polotučné
125 gmáslo změklé
30 gmoučkový cukr
1 zarovnaná PLHolandské kakao Dr. Oetker
150 gdžem rybízový
Na polevu
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
kolečko na vykrajování (ø 5 cm)
2 ksplech na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme žloutky, máslo a mléko. Těsto ručně vypracujeme na hladké těsto.  Těsta zabalíme do mikroténového sáčku a uložíme asi na 30 minut do chladničky.  Na pomoučené pracovní ploše těsto pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a pomocí vykrajovátka vykrájíme kolečka. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení.  Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Kolečka necháme vychladnout.

3

Na přípravu kokosek v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni s bílků tuhý sníh, ke kterému postupně přidáváme cukr.  Opatrně vmícháme kokos.  Na plech vyložený papírem na pečení pomocí dvou lžiček tvoříme hromádky. Vložíme do trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 150 °C

Horkovzdušná trouba: 130 °C

4

Kokosky necháme vychladnout.

5

Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem podle návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem a kakaem do pěny a postupně zašleháváme Zlatý klas elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Krém naplníme do sáčku a nastříkáme po obvodu koleček. Do středu naneseme džem a přiklopíme kokoskou. Uložíme asi na hodinu do chladničky ztuhnout.

6

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a namáčíme až ke kokoskám do polevy. Necháme zatuhnout.

Náš tip

  • Do lineckého těsta pro lepší chuť můžeme přidat Finesse citrónovou kůru Dr. Oetker.