Flag

Sušenky s ořechy a karamelovým toppingem

6 porcí
Středně obtížné
40
Ořechové sušenky se smetanovou náplní se Smeta-fix Dr. Oetker potěší nejednoho mlsala.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
100 ghladká mouka
50 gořechy lískové mleté najemno
35 gcukr
75 gmáslo změklé
1 ksžloutek
20 gořechy lískové nasekané nahrubo
Na náplň a ozdobení
200 mlsmetana ke šlehání 33%
2 PLmoučkový cukr
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Topping karamelový Dr. Oetker
120 gborůvky kanadské
máta (lístky)
Ještě potřebujeme
potravinářská folie
plech na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Topping karamelový Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s najemno mletými ořechy a cukrem. Přidáme máslo a žloutek a ručně vypracujeme dohladka. Z těsta vytvoříme váleček o ø 4 cm a obalíme ho v nahrubo nasekaných ořechách. Váleček zabalíme do potravinářské fólie a uložíme ho asi na 30 minut do mrazničky. Poté vyndáme z mrazničky, odstraníme fólii a ostrým nožem nakrájíme z něho 18 koleček. Kolečka naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Pečivo necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně v míse vyšleháme smetanu s cukrem a Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku naplní do cukrářského sáčku a vždy 3 kolečka slepíme k sobě.

4

Povrch nazdobíme zbylou šlehačkou a polijeme toppingem. Dozdobíme borůvkami a lístky máty.