
Bílková kávová roláda
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky s postupným přidáváním cukru elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Zlehka vmícháme mandle smíchané s kakaem. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 150 °C
Teplota trouby s větrákem: 130 °C
Upečené těsto sundáme z pekáče a na pečícím papíře necháme vychladnout.
Na přípravu náplně vyšleháme tvaroh se smetanou, cukrem, pastou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Nakonec vmícháme kávu. Těsto překlopíme na nový pečící papír, přilepený papír stáhneme a na spodní vrstvu naneseme krém. Opatrně zavineme a utěsníme pečícím papírem, příp. potravinovou folií. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky ztuhnout.
Před podáváním poprášíme kakaem.
Související recepty

Jahodové perníkové dortíčky

Sněhulák

Jablečný dort s vínem

Vánoční věnec s ořechy a čokoládou

Broskvovo-tvarohové řezy

Cappuccino dort
