Flag

Cappuccino dort

asi 12 porcí
Středně obtížné
65
Pro milovníky kávových dortů je naprostou lahůdkou. Tečku tvoří čokoládové kousky Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
4 ksbílek
4 ksžloutek
120 gmoučkový cukr
2 KLinstantní káva
120 gmouka polohrubá
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
2 KLinstantní káva
3 PLvoda vařící
1 balíčekŽelatina na ztužení krémů Dr. Oetker
3 - 4 PLvoda
500 mlsmetana ke šlehání 33%
3 ksbílek
80 gmoučkový cukr
2 PLrum
Na ozdobení
1 balíčekČokoládové kousky Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 24 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
Picture - Čokoládové kousky Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky šlehačem dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a instantní kávou šlehačem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně v šálku zalijeme kávu vodou a necháme zchladnout. V míse vyšleháme smetanu šlehačem dotuha. V jiné míse vyšleháme bílky s cukrem šlehačem dotuha a opatrně vmícháme do šlehačky. Želatinu připravíme podle návodu na obale a ihned zlehka vmícháme do šlehačky se sněhem. Náplň rozdělíme na polovinu. Do jedné vmícháme kávu a do druhé vmícháme rum.

4

Na spodní díl korpusu naneseme polovinu kávové náplně a uhladíme. Naneseme polovinu náplně rumové a opět uhladíme. Zakryjeme vrchním korpusem a potřeme nejprve kávovou náplní a poté rumovou. Uhladíme a uložíme asi na hodinu do chladničky.

5

Před podáváním povrch ozdobíme čokoládovými kousky.