
Cappuccino dort
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky šlehačem dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a instantní kávou šlehačem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 170 °C
Teplota trouby s větrákem: 150 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme.
Na přípravu náplně v šálku zalijeme kávu vodou a necháme zchladnout. V míse vyšleháme smetanu šlehačem dotuha. V jiné míse vyšleháme bílky s cukrem šlehačem dotuha a opatrně vmícháme do šlehačky. Želatinu připravíme podle návodu na obale a ihned zlehka vmícháme do šlehačky se sněhem. Náplň rozdělíme na polovinu. Do jedné vmícháme kávu a do druhé vmícháme rum.
Na spodní díl korpusu naneseme polovinu kávové náplně a uhladíme. Naneseme polovinu náplně rumové a opět uhladíme. Zakryjeme vrchním korpusem a potřeme nejprve kávovou náplní a poté rumovou. Uhladíme a uložíme asi na hodinu do chladničky.
Před podáváním povrch ozdobíme čokoládovými kousky.
Související recepty

Drobenkový koláč s povidly

Éclairs s citrónovou polevou

Rakvičkové malinové košíčky

Karobová višňová roláda

Bílková kávová roláda

Cappucino větrníky
